1.2.09

Piirakkaa ja ehkä brunssia




















Ystäväni oli kylässä eilen. Juotiin Beaujolais nouveauta ja syötiin ihanaa fetakasvispiirakkaa sekä mansikkajuustokakkujätskiä, ja pelattiin Catanin uudisasukkaita. Yöllä näin unta, jossa kerroin samalle ystävälle, että kolmenkympin täyttäminen on aivan mahtavaa, ihan kuin lentäisi.

Tämä päivä alkoi ruokahaasteen voittaneella Kulinaarimurulan Coco Kanel -puurolla, jonka keitin tummiin mannasuurimoihin. Oli hehkutuksen arvoista. Puuro sopi täydellisesti lumiseen sunnuntaiaamuun.

Puuroa syödessä ehdin miettiä, tulisiko joku paikalle, jos järjestettäisiin Prinsessakeittiön Veeran kanssa (ruoka)bloggaajabrunssi?

Päivämäärä voisi olla 29.3. ja paikka Helsinki. Päivästä voidaan ehkä joustaa, jos ei tämä kenellekään muulle käy, mutta parin seuraavan viikon aikana se olisi hyvä saada päätettyä. Tiedän, että ihan kaikki eivät suunnittele elämäänsä kahta kuukautta eteenpäin, mutta helpompaa sopia niin osaa varautua.

Piirakan reseptin kehittelin eri lähteisiin ja omiin mieltymyksiin pohjaten viime sunnuntain lähiperheelle pidetyille synttärikutsuille. Tarjolla oli rucolalla päällystetyn piirakan kanssa briejuustoa, oliiveja ja päärynää. Äiti teki kinuskikakkua ja appelsiinikakkusia.


















Mehevä fetakasvispiirakka

100 g voita
2 dl (vehnä)jauhoja
3 rkl kylmää vettä
1 tl suolaa
200 g fetaa
1/2-1 dl juustoraastetta
1,5 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
1 pss pakastepinaattia
1-2 tomaattia
1 paprika
1-2 valkosipulin kynttä
2 tl herbes de provence -yrttiseosta
mustapippuria

Nypi jauhot ja huoneenlämmössä pehmennyt voi yhteen, lisää suola ja vesi. Laita taikina jääkaappiin.

Sulata pinaatti ja laita lävikköön valumaan. Soseuta tomaatti tehosekoittimessa. Poista siemenet paprikoista, ja pilko ne. Paista paprikanpalat. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi ja pieniksi viipaleiksi. Yhdistä pinaatti, tomaattisose, paprikat ja valkosipuli. Murustele feta joukkoon, lisää kermaviili sekä munat. Mausta yrttiseoksella ja pippurilla (feta on melko suolaista, joten suolaa ei välttämättä tarvita).

Päätin laittaa tähän tällä kertaa tuoreita tomaatteja, vaikka mainio ajatus tomaatittomasta tammikuusta olisi voinut inspiroida toisin. Minäkin olen sortunut. Tölkkitomaatitkin käyvät tähän myös, ja itse asiassa ne ovat Kunto Plus -lehden (2/2009) mukaan jopa terveellisempiä, koska "lämpökäsittelyn ansiosta tomaatin lykopeenista tulee helpommin imeytyvää, jolloin keho voi hyödyntää sen vastustuskykyä parantavat vaikutukset tehokkaammin".

Ja jos haluaa laittaa tomaattimurskaa, Prinsessakeittiön murskatesti vinkkaa edustuskelpoisesta yksilöstä.

kuvat: Rauna, kannatkattoon.blogspot.com

Ethän käytä kuvia ilman lupaa!

Ei kommentteja: