12.2.09

Jokaiselle jotain -kokonaisuus


Juhlissa cocktailpalat oli asetettu kahdelle pöydälle sekä tilan takia että turhan jonon välttämiseksi.

Pöydän antimia on esitelty aiemmin täällä, täällä ja täällä . Lisäksi pöydälle oli nostettu iso leikkuulauta, jossa oli brie-juustoa, kaksi messevää salamipötköä, joista sai jykevällä japanilaisveitsellä vuoltaa itselleen palan ja runsaasti oliiveja. Tarjosin myös mausteisia kalkkunapaloja, joiden päällä oli purjosipulia.

Kuvan leikkuulauta on myöhemmältä illalta, jolloin jäljelle jääneitä ruokia oli kasattu yhteen.

Halusin cocktailpalojen toimivan hyvin yhteen, mutta sopivan monenlaiseen suuhun. Lihattomia vaihtoehtoja piti olla tarpeeksi, ja kaikki mahdollinen tehtiin vähälaktoosiseksi. Mahdollisia kala-allergikkojakaan ei saanut sorsia.

Helpointa yhteneväisyyden kannalta olisi ollut, jos olisin valinnut jonkin maateeman, kuten tapakset espanjalaisittain, mutta halusin kokeilla löytämiäni ja keksimiäni ideoita. Mielestäni kokonaisuus toimi aika hyvin, ja Alkon myyjän kanssa mietityt viinitkin osuivat kohdalleen.
Yömyöhään tarjolla oli vielä popcornia sekä chevren ja timjamin maustamia, itse koottavia minihampurilaisia Papperin innoittamana. Hampurilaiset katosivat parempiin suihin ennen kuin niistä saatiin kuvaa.

Papper on muuten sitä mieltä, että miniruoka valloittaa tämän vuoden juhlissa. Itsekin harkitsin asiaa, muun muassa mozzarellalla ja kirsikkatomaateilla varustettuja minipitsoja ja miniprinsessaleivoksia tai -sachereita. Ehkä ensi kerralla.

kuvat: Rauna, kannatkattoon.blogspot.com

5 kommenttia:

Insanity_ kirjoitti...

Oi miten ihanan paljon tarjottavaa! Tuolta saisi kasvissyöjäkin mukavasti koottua itselleen maittavan annoksen :)

Hyppysellinen kirjoitti...

kyllä on monensorttista juu!

me teimme joskus minihodareita. olivat tosi söpöjä ja sopivia lapsukaisille!

Patalintu kirjoitti...

Nyt vasta huomasin kommenttisi. Suoraa vinkkiä ei Bangkokin currytahnaan ole, mutta kyselin paikalliselta kollegalta jos häneltä saisin jonkin hyvän vihjeen. Ilmoittelen kun/jos kuulen!

Patalintu kirjoitti...

Hei Rauna! Sellaista vihreää currytahnaa suositeltiin Bankokista kuin "LOBO". Pitäisi olla helppo löytää paikallisista supermarketeista ja on myös helppo kuljettaa. Säilyy hyvin jääkaapissa avaamisen jälkeen :)

Rauna kirjoitti...

Kommentteja oli tännekin näköjään tipsahdellut, kiva. :)
Nyt vasta näitä kommentoin, voi anteeksi.

Insanity: Joo, se oli tarkoituskin, sillä tiedossa oli useampikin kasvissyöjä ja oikeastaan kukaan ei ollut ilmoittanut mitään ruokavaliorajoitteita, mutta arvasin, että ainakin yleisimmät löytyy.

Hyppysellinen: Minihodarit on myös hauska idea, pitääkin joskus kokeilla.

Patalintu: Kiitos vinkistä. Eivät löytäneet ihan tuota merkkiä vaan toisenlaista, mutta maistui hyvältä. Eilen viimeksi sillä kokkasin ihanaa thaicurrya. :)