16.1.09

Viiksikaverit


Keksin syksyllä useastakin amerikkalaisesta blogista hauskan viiksi-idean juhliin.

Käytännössä kyse on pitkän puutikun päässä olevasta viiksestä, jonka kanssa voi pelleillä kameran tai muiden vieraiden kanssa. Harrastin törkeää teollisuusvakoilua, kun huomasin, että Etsyssä myydään kyseistä viiksikaveria 35 dollarin hintaan, ja tein itse omat viikset netistä mallia ottaen.

Kävin Tiimarissa kysymässä "dassmassaa". Arviolta itseni ikäinen myyjä katsoi huuli pyöreänä, että mitä. "No, sellaista muovailumassaa, joka kuivuu ilman uunia, ei siis muovailuvahaa." "Jaa.." Sopiva paketti löytyi, vaikka ei enää dassmassan nimeä tuntenutkaan, ja seuraavaksi päänvaivaa aiheutti massalle sopivan askartelumaalin löytäminen ja puutikut.

Lopulta maali löytyi lähempää kuin arvasimmekaan, ja puutikut sain hankittua Stockmannin puutarhaosastolta. Kasvien tukitikut ovat juuri sopivan paksuisia ja pituisia eivätkä maksa paljon. Yhteensä viiksitarvikemateriaalit maksoivat reilun kymmenen euroa.

Muotoilin viikset niin, että ne saivat rauhassa kuivua vuorokauden ajan. Ennen kuivumista tökkäsin jokaiseen kuuteen, erikokoiseen viikseen vielä kepillä reiän alavasemmalle. Juhlia edeltävänä iltana maalasin viikset mustalla askartelumaalilla, ja tunteja ennen juhlia puutikut kuumaliimattiin viiksiin kiinni.

Temppu toimi. Osa innostui asiasta ja pelleili viiksien kanssa, ja vieraista sai hauskoja, epätavallisempia kuvia kuten kuvasta näkyy.

kuva: Rauna, kannatkattoon.blogspot.com

Ei kommentteja: