27.1.09

Vieraille lahjaksi äänikirja

Jossain vaiheessa ystäville pidettyjä synttärijuhlia kuulin tanskalaisen ystäväni Davidin selittävän, ettei tunne muita suomalaisia urheilijoita kuin Eddie Edwardsin. Niinpä.

Eddie, pikemminkin brittiurheilija jos nyt edes niin voi sanoa, tuli keskusteluun siitä, että tein Davidin äänistudiolla viime syksynä kauan haaveilemani äänikirjan. Olen nuorempana tehnyt muutamia radiohommia, ja kaipaan sitä aina silloin tällöin. Puhuin Davidille alunperin 5-10 minuutin pätkästä, mutta lopulta tarinaa oli 22 minuutin edestä.

Äänikirjan nimeksi tuli Kodinhoidon Eddie Edwards - tai mitä vanhempani yrittivät opettaa elämästä, ja mitä lopulta opin.

Se sisältää lähinnä minua tunteville hauskoja, ja monelle ystävälle uusiakin tarinoita lapsuudestani ja niiden suhteesta siihen, miten nykyään elämään suhtaudun. Ilmeisesti olisi pitänyt laittaa varoitustarra "saattaa sisältää itseironiaa", sillä ainakaan isäni ei täysin tajunnut, miksi mollaan itseäni niin paljon. Oikeastaan pelkäsin vaikutelmaa, että "tässä puhuu nyt näin erinomainen tyyppi", siksi oli jätettävä muutamat tarinat pois. En usko, että itsetuntoni on kovin suuressa vaarassa, mutta ironia on välillä vaikea laji.

Kappaleita valitsin lopulta yksitoista. Aiheina oli muun muassa ruoanlaitto, ihmisten kohtaaminen, vapaaehtoisuus, kommunikaatio ja esiintyminen, luottamus ja elämästä nauttiminen.

Tässä näyte rakkaus eläimiin -kappaleesta:


-->
"Halusin koiran. Tai melkein mitä vain, kunhan ei käärmettä. Emme kuitenkaan saaneet, koska olin allerginen, isoimmat pehmoeläimetkin joutuivat karanteeniin vintille. Veljeni, lojaalina isosiskolleen, kysyikin äidiltä, saadaanko me sitten koira, kun Rauna kuolee. Kesälomalla Porvoossa vedin perässäni narussa puolikasta tiilenpäätä, jolle olin maalannut silmät. Siis koiraa.
Edelleen reagoin eläimiin kuin lapsi, niin spontaanisti, että en välttämättä tajua olevani kesken työkokouksen. Heeeiiii. Allergia on onneksi hellittänyt eikä äidilläkään ole asiaan enää sananvaltaa. Maaliskuussa 2007 muutin virallisesti koiran kanssa yhteen."

CD oli tarkoitettu vieraille lahjaksi, ja sen sai alkupalojen nauttimisen jälkeen edellisen blogini kunniaksi punainen muoviämpäri -onginnassa, kun alkupalapöytää korjattiin ja pöytiä siirrettiin ja mattoja rullattiin, jotta saatiin tilaa tanssille.

Ei kommentteja: