31.1.09

Suosikkisavulohirullat

















Oma suosikkini ensimmäisten 30v.-synttärijuhlien tarjoiluissa oli Elle mat & vin -lehdestä (6/2008) löytämäni reseptin mukaan tehty savulohirulla. Samaan aikaan raikas ja maukas. Melko helppoja tehdä, kun vain osaa paistaa munan hyvin ohueksi. Ja Leila osasi.

Kuvasta ei kovin hyvin näy, mutta rullien päälle on ripoteltu koristeeksi mustaa sormisuolaa. Törmäsin siihen tukholmalaisessa kirjakaupassa syksyllä, ja oli vain pakko ostaa. Tuoretta pinaattia ei nyt tähän hätään löytynyt, mutta mielettömän hyvää oli ilmankin.

Harmi, että blogin kautta ei voi tarjota maistiaisia, sillä kuva ei tee tälle oikeutta.

Synttäreiden suosikkisavulohirulla
24 palaa

6 munaa
voita paistamiseen
200 g kylmäsavulohta
50 g pinaattia
250 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl sitruunamehua
tilliä
mustapippuria
suolaa

Vispaa suolalla ja mustapippurilla maustetut munat kevyesti. Kun voi on sulanut pannulla, kaada 1/4 munaseoksesta paistinpannulle. Taikinasta syntyy yhteensä neljä ohutta "munakasta".

Päällystä jokainen munalettu lohella, ja laita pinaatin lehti päälle. Sekoita tuorejuustoon sitruunaraaste ja -mehu, hienoksi silputtu tilli, suola ja pippuri. Jaa seos neljään osaan, ja voitele sitä jokaisen lätyn keskelle (kauniimpi lopputulos) tai ohuemmin koko letun päälle kuten me teimme.

Kääri letut varovasti tiukalle rullalle, ja leikkaa niistä noin kahden senttimetrin paksuisia paloja. Tarjoile heti tai suoraan kylmästä nostettuina. Herkun voi hyvin tehdä ajoissa jääkaappiin odottamaan, ja leikata vasta juuri ennen tarjoilua.

5 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttääkin tosi herkulliselta.Rakastan savulohta! Täälläkin kylmäsavustetaan tuontilohta,jota saa joka marketista, mutta se ei vedä läheskään vertaa suomalaiselle savustetulle lohelle!

Annukka kirjoitti...

Kieli meni pyllyyn jo pelkän kuvan katselemisesta. Njam!

Rauna kirjoitti...

Yaelian: Kiitos. :) Hyvää lohi on, tosin yhä useammin täälläkin norjalaista. Tämäkin taisi olla.

Annukka: Oho. Oli ehkä hassuin kehu, minkä olen koskaan ruoasta saanut. :D Pitää harjoitella tuota munan paistamista noin ohueksi rikkomatta pintaa, tätä pitää tehdä toistekin.

Insanity_ kirjoitti...

Vau! nämä näyttävät ihan älyttömän hyviltä :P Mie järjestän juhlia kolme-viisi kertaa vuodessa, joten näitä pitänee seuraaviin pippaloihin kokeilla.

Rauna kirjoitti...

Insanity: Ajattelin itsekin, että näitä pitää tehdä jatkossakin. Vielä kun saisi sen tuoreen pinaatin mukaan. Namia.