30.1.09

Sulhasen suunnittelemat häät


Katselin Meidän häät -ohjelmaa ikään kuin viran puolesta. Edellinen jakso ei ollut oikein sytyttänyt. Miksi suomalaiset hääohjelmat eivät onnistu tavoittamaan viihteellisyyttä, vaan usein tulee tunne, että kyseessä on joko valistusohjelma häitä suunnitteleville ("kannattaa lähettää kutsut ajoissa") tai muisteluhetki häissä olleille? Vai olenko se vain minä, joka koen niin?

Tällä kertaa oli kuitenkin aika liikuttava ohjelma, ja ennen kaikkea siksi, että sulhanen oli häistä niin innoissaan. Morsian kertoi miehensä olevan häiden projektipäällikkö, ja siltä tosiaan vaikutti. Aika harvinaista se kuitenkin on. Ihmeen harvoin morsiamet antavat miehen olla osallisia koko suunnittelussa, vaikka joitain yksityiskohtia saavatkin kontolleen, saati että päävastuu olisi sulhasella. Aika moni nainen puhuu myös "omista häistään", ja unohtaa, että kyseessä on "meidän häät".

Vastaväite saattaa kuulua, että sulhasia ei kiinnosta häiden suunnittelu yhtä paljon, mutta en olisi siitä niin varma. Ehkä aivan kaikki ei kiinnosta, ja ehkä ei samalla tavalla kuin morsianta. Kiinnostavaa olisi kuitenkin nähdä, lisääntyykö kiinnostus, jos molemmat ajattelisivat, että tässä suunnitellaan yhteisiä häitä, kummankin lähtökohdista ja toiveista käsin.

Ehdottomasti rennoimmat häät, joissa olen ollut, olivat erään ystäväni talvihäät muutama vuosi sitten, ja syy taitaa olla se, että ne olivat kokonaan sulhasen suunnittelemat. Morsian aina välillä kyseli, mitäköhän seuraavaksi tapahtuu, ja kaikki sujui letkeän jouhevasti. Loppuillan saunakin varmasti vaikutti rentouteen.

Uskaltaisitko sinä antaa puolisosi suunnitella häänne kokonaan yksin? Minä en.

kuva: www.weddingcaketoppers.com

6 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Löysin tänne Appelsiineja ja hunajaa -blogin kautta. Kiva kirjoitus!

Mä jättäisin erittäin mielelläni järjestelyvastuun miehen harteille! Tuskin ollaan menossa naimisiin, mutta jos näin kävisi, uskoisin, että mies osaisi hoitaa kaiken paljon paremmin kuin minä. En ole oikein hyvä suunnittelemaan mitään ja teen asioita enemmän fiiliksen mukaan, mies taas selvittää, tutkii ja järjestää ennen kuin tekee mitään.

Mun hääkuume tosin katosi kun suunnittelin ja toteutin kukkakoristelut veljen häihin viime syksynä. Voi elämä mikä homma!

Rauna kirjoitti...

Hauska, että löysit! Ja kiitos. :)

Kyllä mäkin uskon, että avomieheni sellaisesta selviäisi, mutta en
haluaisi olla suunnittelusta ulkona. Tämä ei nyt tosin ole vielä ajankohtaista, mutta uskoisin, että meidän molempien tahto olisi se, että tehdään yhdessä. Tai toivottavasti nimenomaan vain suunnitellaan eikä niin paljon tehdä ja väkerretä, sillä häissä on tosiaan paljon hommaa. Voisihan kaiken tehdä pienemmässäkin mittakaavassa, ehkä.

Eräs tuttu nainen kertoi kihloihin mennessään suunnitelleensa isoja häitä, kunnes luki kasan häälehtiä ja päätti, että maistraatissa naimisiin ja ravintolaan kahdestaan aviomiehen kanssa. Saivat haluamansa päivän ja tuntuivat olevan tyytyväisiä päätökseen.

Nelle kirjoitti...

kai se olisi kiinni siitäkin, haluaako mies järjestää? voin kuvitella että pakkonakituksesta ei hyvää seuraisi :)

Rauna kirjoitti...

Joo, on varmasti, mutta voihan silti osallistua kertomalla mielipiteistään. Ymmärrän, että kaikki (miehet) eivät ole niin innostuneita näpräämään tai miettimään yksityiskohtia joka päivä, mutta luulisin, että jotain ajatuksia ja toiveita niilläkin on.

Bride C kirjoitti...

Itse haluaisin antaa enemmän vastuuta miehelle ja olenkin yrittänyt saada häntä tekemään ja suunnittelemaan. Joistain jutuista hän on ollut innostunut, kuten häidemme logosta, kutsujen suunnittelusta, valokuvaajan hankkimisesta, bändin soittolistasta ja hääautosta.

Mutta totuushan on se että minä olen suhteemme organisoja (aika rasittavaa joskus), joten tietenkin häiden päävastuu on minulla.

En kuitenkaan antaisi koko vastuuta miehelle. Onhan häät molempien juhla, eli yhteisillä ratkaisuilla mennään!

Rauna kirjoitti...

Bride C: Näinhän se taitaa usein olla, että toinen ottaa enemmän järjestäjän vastuuta/roolia ja on siinä ehkä kokeneempikin. Itsekin koen usein olevani se järjestäjä varsinkin nyt juhlien suhteen, mutta yritän antaa toisellekin sijan. Omalla kohdalla se on tarkoittanut muun muassa sitä, että joutuu suunnittelemaan joitakin asioita aiemmin, jotta ehtii niitä yhdessä pohtia. Aina se ei ole niin helppoa.

Aika monesta asiasta miehesi on innostunut häidenne suhteen. Vaikuttaisi siis aika hyvältä. :)