22.1.09

Savusiikamousse

















Olin pitkään ajatellut, että kun järjestän cocktail-kutsut, niissä tarjoillaan jotain lusikoilta. Vaihtelua tuovat esillepanotavat kiehtovat, kaiken ei tarvitse olla sellaisenaan vadilla.

Savusiikamousse päätyi siis vanhoihin Musla-lusikoihin. Iittalan iso Aalto-vati oli tosin hiukan liian ahdas näin monelle lusikalle, mutta päätin mahduttaa kaikki samalla kertaa vadille, jotta ei tarvitse huolehtia täydentämisen unohtamisesta kesken juhlien.

Savusiikamousse

Yksi iso savusiika
1 pieneksi silputtu punasipuli
n. 1 dl pieniksi paloiksi leikattua herkkukurkkua
n. 3 dl creme fraichea
n. 2 tl sitruunamehua
Vastarouhittua mustapippuria
Pieni hipsu suolaa
Silputtua ruohosipulia päälle

Irrota ruodot kalasta, ja pyöräytä kala tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää kalan joukkoon sipuli, herkkukurkut ja creme fraiche, jonka määrää vähentämällä tai lisäämällä saa muutettua massan koostumusta. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Täytä tarjoilulusikat juuri ennen tarjoilua kalamoussella, ellei jääkaapissa ole tilaa levitetyille lusikoille. Leikkaa saksilla tai veitsellä ruohosipuli pieneksi silpuksi päälle.

Ei kommentteja: