3.1.09

Namirisottoa hyviin hetkiin

Valmistimme herkullista, puuromaista ja ihanan kosteaa risottoa uutena vuotena. Turvauduimme taas Jamie Oliverin reseptiin, josta jätimme vain sellerin pois. Viiniksi olisin mielelläni valinnut rieslingiä, mutta tällä kertaa kattilaan pujahti kuivaa chardonnayta. Sekin toimi. "Tuoksu on fantastinen!"

Samaa risottoa teimme edellisenä uutena vuotena iloisessa seurassa vuokratussa mökissämme Hattuvaarassa itärajalla. Tai minä en tehnyt, annoin vain ystäville ohjeet ja menin miehen kanssa rantasaunaan sen jälkeen, kun neljän tunnin eläinlääkärireissu Joensuussa oli ohi ja säikähdys hälvennyt. Saunassa huolet hävisivät ja rentous palasi. Sen jälkeen oli mahtavaa astua takaisin tupaan nauttimaan ruoasta ystävien kanssa takkatulen loisteessa.

Kaksi vuotta peräkkäin alkaa jo kuulostaa perinteeltä. Ehkä.

Jotkut syövät aina fondueta uuden vuoden aattona. Se on sopivan leikkisä ja sosiaalinen ruoka uuteen vuoteen. En tiedä, olisiko risotosta samanlaiseksi perinteeksi. Molemmissa on kyllä vaihtelun mahdollisuutta. Juusto-, lihaliemi- ja öljyfonduepatoihin voi dipata erilaisia leipiä, kasviksia ja lihaa. Risottoakin voi tehdä monella tapaa, mutta ehkä silti jonkinlaista vaihtelua kaipaisin tulevina vuosina. Ei siis mitään lupauksia. Ei edes uudenvuodenlupauksia.

kuva: Rauna, kannatkattoon.blogspot.com

Ei kommentteja: