22.1.09

Keittoa snapsilaseista














Joskus keksin ajatuksen, että keittoa voisi tarjota cocktail-kutsuilla snapsilaseista pieninä annoksina. Lasi sopii hauskasti lautaselle muiden sormiruokien joukkoon, ja on helppo hallita.

Tuumin, että keiton sekaan voisi lorauttaa jotain terästystä. Gazpachoa vodkalla? Nyt tein kuitenkin päästä vedettyä, simppeliä porkkanakookoskeittoa.

Liemessä-blogin kermapersetupareilla oli keittosnapsi-ideaa myös testattu.

Idea toimi myös siksi hauskasti, että samalla vaivalla tein juhlien valmisteluissa auttaneille ruokaa. Otin ensin keitosta shottien verran nestettä talteen, ja lisäsin kiehuvaan keittoon riisiä. Kun ruokaisampi keitto, tai oikeastaan muhennos, oli valmis, siihen lisättiin vielä lisää suolaa, mustapippuria ja sitruunamehua, sillä riisi oli tuntunut häivyttävän makuja. Tämä oli helppo ja sopivan täyttävä talkoolounas myös kasvissyöjille.

Porkkanakookoskeitto

2 x 400 gr tölkkiä kookosmaitoa
väh. 1 kg luomuporkkanoita
1 iso punasipuli
3 valkosipulin kynttä
n. 1 rkl sitruunamehua
n. 2 tl korianteria
n. 1 tl vastarouhittua mustapippuria
n. 1 tl suolaa

Keitä kuorittuja ja pieneksi pilkottuja porkkanoita ja sipuleita kookosmaidossa (tai kookosmaidon ja veden sekoituksessa), kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Hurauta sauvasekoittimella keitto tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehua, korianteria, mustapippuria ja suolaa maun mukaan.

Ei kommentteja: