19.12.08

Jouluvuorot

Jouluinen mieli alkaa vihdoin tulla pienin askelin. Vaikea silti uskoa, että aattoon on alle viikko. Ehkä tänään viimeisen työpäivän jälkeen, kun pääsee käsiksi joulusiivoukseen ja lahjojen paketointiin, on jo enemmän joulumieltä.

Keskiviikkona oli työpaikan glögit, joissa kaadoin vieraille juomaa tonttulakki päässä. Eilen syötiin työkavereiden kanssa jouluillallinen, tosin ei mitään perinteistä. Loisteessa oli hyvä tunnelma ja alkuruoaksi loistavaa habaneromarinoitua ankanrintaa briossin ja porkkana-chilihillokkeen kera. Myöhemmin illalla menin vielä ystävän kanssa KYL:in perinteiseen joulukonserttiin miehen maatessa vatsataudissa kotona.

Sisarusten kanssa on piparkakkujakin ehditty paistaa ja koristella. Joulun tuominen tekemisen kautta tuntuu hyvältä.

Tuntuu myös huojentavalta, kun on vihdoin saatu jouluvuorot sovittua.

Kun on neljä mahdollista joulunviettopaikkaa, on hiukan miettimistä, miten joulua vietetään. Keksin aiemmin järjestelmän, jonka mukaan vuorottelemme vuorovuosina niin, että tänä vuonna on minun vuoroni päättää jouluaatosta ja tapaninpäivästä, miehellä taas ensimmäisestä joulupäivästä. Viime vuonna tehtiin toisinpäin. Oli se silti vaikeaa, kun samalla yritti koordinoida asiaa sisarusten kanssa ja katsoa vielä, että koira-aikataulutkin menevät yhteen.

Onneksi joulunviettotapamme on kuitenkin suht samanlaisia eikä erityisiä konflikteja ole ilmennyt. Nauroin tätä "viehättävää" joulutarinaa lukiessani. Mahtava blogilöytö muutenkin joululoman ajaksi.

kuva: Rauna, kannatkattoon.blogspot.com (Otin kuvan, mutta kirahvi ja zony ovat siskon kumppanin tuotantoa)

1 kommentti:

Insanity_ kirjoitti...

Ai miten söpöjä pipareita! :) Tosi nätit koristelut. Ensimmäistä kertaa blogiisi eksyin, ja tulen toistekin!