19.12.08

"Joulun säännöt"

Nyt tarinaan saatiin poikaystävän versio.

Mahtavaa, ja rohkeaa, antaa ex-poikaystävälle suunvuoro. Joulutraditioihin liittyy niin paljon herkkiä muistoja ja tunteita, että voin hyvin ymmärtää, miten vaikeaa voi olla sovittaa kahta tunnelmaltaan erilaista joulua yhteen. Jossakin lehdessä jo vuosia sitten muistan lukeneeni jutun melko tuoreesta parista, jossa jouluasia oli tapetilla ja nainen opetti miehelleen "joulun sääntöjä".

Jonkinlaista sovittelua saa soveltaa, sillä aivan oman lapsuuden joulua ei voi kokea toisessa perheessä. Itse olen päätynyt ajattelemaan, että tärkeintä on yhdessäolo, mutta toisen (ja itsensä) viihtyvyyttä voi helpottaa tutuilla mauilla. Siksi tilasin isältäni tänä vuonna omaan joulupöytäämme purkkiherneitä, sillä ne kuuluvat mieheni jouluun erottamattomasti.

2 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Jos jokin asia kuuluu joulupöytään niin ehdottomasti purkkiherneet. Ja tietty itse suolasienistä tehty sienisalaatti. Ja imelletty perunamuusi. TOP 3.

Koska esittelet mut isällesi? Jos sillä kerran on isot purkkihernevarastot HOHOHOHOHO...

Rauna kirjoitti...

Joo, tuut tänne vaan niin se näyttää ne mahtavat purkkihernevarastot. :)
No ei vaan se sattuu olemaan joulupöydän herkkuvastaava, joten jos haluaa sen hankkivan jotain pöytään, täytyy tilata ajoissa.

Mulle tämä purkkihernetraditio oli ihan uusi juttu. Yhtä uusi kuin imelletty perunalaatikko parmesanjuuston ja nakkien kera.