3.12.08

Ennakoiva emäntä voitti

Hui. Venähtipä pieni blogitauko pitkäksi. Nyt on taas paljon ideoita ja intoa, ja reissutkin vähentymässä. Luvassa on siis säännöllisempää päivittämistä.

Yksinkertaisesti paras -kilpailu on ratkennut, koska ylituomari on saanut aikaiseksi päättää monista hyvistä ehdotuksista sen yhden, joka palkitaan. Mitenkään voittajaa vähättelemättä sanon, että ideat olisivat kyllä kaikki ansainneet tunnustuksen (pieni kiusaus oli palkita Polkkapossun mainio ehdotus). Monet toivat esille stressin vähentämisen merkityksen, sen että emäntä tai isäntä aidosti keskittyy vieraisiinsa eikä hössötä paniikissa. Tämä vaikuttaa tunnelmaan usein eniten.

Valitsin sen ehdotuksen, joka ehdotti, miten juhlapäivän stressiä voi konkreettisesti vähentää.

Lähetän siis virtuaalionnittelut kaikille, ja hiukan konkreettisemman onnittelun Jamsille, joka tuumi, että:

"Tarjottavat kannattaa valita siten, että mahdollisimman monet niistä ovat valmistettavissa mahdollisimman pitkälti etukäteen. Ja tietysti sillä metodilla, että sietävät vähän odotteluakin."

Itse olen huomannut tämän ajatuksen helpottavan konkreettisesti juhlien järjestämistä. Jossain lehdessä oli juuri syksyllä juttua siitä, miten illalliskutsut ovat sosiaaliselta kannalta usein melko huvittavia: isäntä kokkaa parhaimmassa tapauksessa suljetussa keittiössä hikihatussa vieraiden odotellessa. Näin olen itsekin kerran jos toisenkin tehnyt, avokeittiössä tosin.

ps. Kuvassa inspiraatioksi syksyn hauskimpien illanistujaisten tarjoiluja. Elävä esimerkki siitä, että ei haittaa, vaikka mokaa, jos asenne on kohdallaan. Syy pihvien palamiseen oli, ettei kukaan halunnut vahtia grilliä, sillä sisällä oli niin hauskaa. Vedet silmissä nauraen oli aika sama, olivatko pihvit sopivan mediumiksi paistettuja.

kuva: Rauna, kannatkattoon.blogspot.com

3 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Onnea voittajalle. Pahus vaan, jos kerran olin niiiiiiin lähellä.

petra / patalintu kirjoitti...

Hei Rauna! Kiitoksia viestistä ja erityisesti currytahnan muistamisesta (vaikka sitä ei nyt mukana tullutkaan)!
Syömäsi vihreä curry on varmasti ollut herkkua, maistuisi juuri nyt itsellekin! Jos saan lisävinkkejä Bangkokista niin kerron kyllä! :)

Rauna kirjoitti...

Polkkapossu: Joo, ai ai, läheltä liippasi. ;)

Petra/Patalintu: Kerro ihmeessä. Thaiherkkua olisi hauska laittaa itsekin, varsinkin kun sitä ei saa kovin helposti kodin läheltä.