19.11.08

Glögimaistelu

Olen hivuttautunut joulutunnelmaan viime päivinä juomalla glögiä ystävän kanssa, katsomalla Nikon partiokaverin kanssa lumisella Rovaniemellä, tapaamalla joulupukin napapiirillä (näytän kuvassa kuusivuotiaalta), juomalla glögiä ystävän kanssa ja juomalla glögiä itsekseni. Näin siis kronologisessa järjestyksessä.

Yhtään joulukoristetta ei silti ole kaivettu esille ellei kynttilöitä lasketa.

Sen sijaan viime vuodesta säästyneen tyrnin ja kanelin makuisen Blossa07 -glögin voisi kaivaa esille melko pian. En "ehtinyt" juoda sitä viime jouluna ja päätin, että se säilyy hyvin tähän talveen. Uudesta mustikkaa ja mausteneilikkaa sisältävästä Blossa08:sta, jota toivottavasti on vielä myynnissä, on kuulunut hyvää. Sitä voisi maistella tämän viimevuotisen kanssa ja hankkia kaveriksi muitakin glögejä.

Eli järjestetään glögimaistelu, johon saa käytännön vinkkejä Blossan sivuilta, kas näin:
  • Jokaiselle maistelijalle katetaan yksi tulppaanimainen viinilasi per glögi sekä vesilasi. Laseihin kaadetaan noin viisi senttiä glögiä, jota voi helposti pyöritellä lasissa. Ensimmäinen glögi kaadetaan vasemmassa laidassa olevaan lasiin.
  • Kuten viinimaistelussa, ensin tutkitaan glögin väriä. Sitten heilautetaan glögiä lasissa kevyesti, jotta saadaan aromit liikkeelle ja tuoksu tulee paremmin esille. Nenä lähellä lasia mietitään, miltä glögi tuoksuu. Viimeiseksi otetaan reilu kulaus suuhun ja maistetaan.
  • Eri glögien maistamisen välissä voi olla hyvä idea puhdistaa maut suussa juomalla hieman vettä. Glögien saamat tulkinnat ja arvosanat voi kirjoittaa paperille. Arvosteluun voi hakea innoitusta tyypillisistä viiniarvioista tai kehittää omia tapoja tulkita glögin syvin olemus.
kuva: Laura

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, glögi on niin mun suosikki! Malttamattomana aloitin talven glögimaistelut jo toissaviikolla. Tai ihan pelkästä maistelusta ei minun tapauksessa ole kysymys, sillä litkin aina tätä kuumajuomaa mukitolkulla ;) Ihanaa!

Tunnelmallisia glögihetkiä toivotellen,
Annukka

Rauna kirjoitti...

Annukka: Olen viettänyt pieniä kolmenkeskisiä pikkujouluja hyvien ystävien kanssa viime aikoina glögien ja pienen tarjottavan kanssa. Kynttilöitä palamaan ja Sinatra laulamaan joululauluja. Nyt kun tätä luntakin on tullut urakalla, tuntuu jo jouluiselta. :)

Mukavia glögihetkiä sinnekin!