10.10.08

Uu la la laa ulappaMies yllätti eilen tuomalla kotiin keltaisen kassillisen astioita. Olin hitusen vihjaissut, että nyt on Villeroy & Bochin New Wavet tarjouksessa, mutta ei siitä sen enempää puhuttu.

Arvasin heti kassin sisällön. Nyt on yhteisen astiaston kerääminen alkanut. Kummallakaan ei ole ennestään kokonaista, molempia miellyttävää astiastoa ja viikkojen takaisen yhteisen ikkunaostoskierroksen jälkeen taivuin lopulta hyväksymään aallot meidän astioiksi.

Ensin paketista paljastui neljä kahvikuppia ja seuraavasta niihin sopivat lautaset (ei kuitenkaan niitä aallollisia party-lautasia). Kahvikupit ovat miestä varten, itse suosin edelleen isoimpia Egoja teen kanssa. Hetken päästä olohuoneeseen ilmestyi toinen kassi, ja sieltä neljä ruokailulautasta ja kaksi gourmet-lautasta eli vähän juhlavampia, pitkulaisia lautasia, joissa sama aaltomuoto.

Luulin, että se oli siinä, mutta vähän ajan päästä hän kävi hakemassa eteisestä vielä kolmannen kassin, jonka sisältöä ei enää itsekään muistanut. Siellä oli taas pieniä lautasia, ehkä katelautasiksi sopivia, ja neljä kulhoa keitolle. Kuulemma se oli miehellekin yllätys, että tuli niin paljon ostettua, mutta tarjous oli tuntuva, ja myyjä taitava.

Astioita sitten ihailtiin ja mallailtiin Schott-Zwieselin viinilasien ja Hackmanin Swing-aterinten kanssa, ja mietittiin, mitä niiltä viikonloppuna syötäisiin.

Koska jääkaapissa odottelee yksinäinen, suolainen halloumijuusto ja pakkasessa kananrintafileitä, ehkä tehdään näitä herkkupurilaisia. Tehtiin niitä viime viikonloppuna tyttöjen kanssa Vaasassa ja olivat uskomattoman hyviä, kuten blogissa oli luvattu. Sopivat oikein hyvin punaviinin ja salaatin kera illanistujaisiin hyvässä seurassa.

kuva: www.laurentia.fi

4 kommenttia:

Hyppysellinen kirjoitti...

mekin harkittiin joskus tuota, mutta kun meillä on jo aika paljon astioita... olen saanut tartutettua mieheenikin jonkinasteisen astiaihailun, näköjään sinäkin omaasi. vai menikö miten päin?

mukavaa viikonloppua! herkkua on joo, mekin testasimme!

Rauna kirjoitti...

Tässä tapauksessa oikeastaan mies aloitti ihailun. Vastustin New Waveja aluksi aivan kamalasti, en ollenkaan tajunnut, että mies halusi niitä niin kovasti. Lopulta sovittiin, että etsitään vielä jotain muuta, mutta hän saa ostaa itselleen kaksi kahvikuppia ja lautasta, jotta voi patiolla kesäaamuina herkutella.

Tilaa on sen verran rajoitetusti, että on pakko sopia isompien sarjojen keräyksestä yhdessä. Kerran kuitenkin vaeltelimme Stockalla katsomassa astioita ja jäimme pohtimaan tätä sarjaa ja lopulta totesin, että näyttää se aika hyvältä, voisi se olla mahdollinen.

Sinänsä hyvä, että joku yhteinen juttu löytyi, sillä välillä maku menee aika ristiin, mies ei oikein pidä Egosta, tosin osin siitä syystä, että kahva menee helposti rikki.

Hauskaa viikonloppua!

Veera kirjoitti...

Siis mahtava mies sulla! Menee itse vapaaehtoisesti Hulluille Päiville ja kantaa sieltä kotiin kolme täyttä kassia tavaraa, ei sillä niin väliä että mitä!
Vaikka mä kyllä tykkään kovasti New Waveista.

Rauna kirjoitti...

Sitä se kyllä on eikä vain tästä syystä. Mies tosin toisinaan harrastaa shoppailua muutenkin itsekseen eli se itsessään ei ollut mulle niin yllätys, mutta tuo määrä!