7.10.08

Lahjaksi yksi valokuvaaja


Anna lahjaksi kuvaussessio hyvällä kuvaajalla.

Näin hääparin, tulevien vanhempien tai vaikka täysi-ikäisen ensimmäisestä vuodesta jää mieleenpainuvia muistoja, joita ei ehkä muuten tulisi otettua. Lahjan voi korvamerkitä esimerkiksi ensimmäisenä hääpäivänä käytettäväksi, yhteisen harrastamisen kuvaamiseen tai tavallisiin arki-iltoihin.

Arkihetkiä tulee harvemmin ikuistettua filmille, vaikka syytä olisi, sillä niistähän elämä enimmäkseen koostuu. Onnekseni isoisäni, joka on entinen toimittaja, oivalsi tämän äitini ollessa pieni tyttönen. Perinne on säilynyt perheessä, joten herkullisia kuvia tiskaamisesta, koiran kynsien leikkaamisesta ja aamuvohvelin paistamisesta uuden vuoden ensimmäisenä päivänä pyjamassa löytyy.

Samaa ideaa voi soveltaa lastaan odottavalle parille. Upeita kuvia saa studiossakin, mutta ulkoilmaan lähteminen voi houkutella enemmän näiden kuvien jälkeen. Odottava äiti keltaisessa mekossa 'bump'-tiemaalauksen päällä on jotain, mitä rahassa ei voi mitata. Upea.

Toisaalta, valokuvaajan ei välttämättä tarvitse olla ammattilainen, jos lähipiiristä löytyy joku taitava ja oivaltava kuvaaja. Hääkuvauksen voi antaa lahjaksi myös itse häihin, jolloin hääpari säästyy siltä kululta. Siinä tapauksessa on kuitenkin hyvä sopia asiasta hääparin kanssa, sillä saattaa olla, että he ovat jo valinneet mieleisensä kuvaustavan.

Kuvaajan kanssa voi neuvotella etukäteen, millaisia kuvia haluaa ja tehdä kuvauslistaa, jotta saa riittävästi kaipaamiansa kuvia. Listalta on hyvä löytyä päivän tärkeiden tapahtumien ja ihmisten lisäksi myös valmisteluja, koristeluja ja tarjoilukuvia ennen kuin ruokiin on ehditty kajota. Ideoita upeisiin hääkuviin löytyy Oh Joy! -blogin Joyn ja hänen miehensä Bobin häiden kuvagalleriasta ja Mike Colónin portfoliosta.

kuva: www.jessicaclaire.net

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Rauna!
Aivan loistava idea - muutenkin blogissasi on monia mahtavia oivalluksia! ;) Tsemppiä blogin ylläpitoon ja syksyyn muutenkin! ;)
-Annina-

Rauna kirjoitti...

Tackar och pockar.
Mukavaa syksyä sinnekin. ;)