1.10.08

Kuin oma porakoneJoskus tulee tilanteita, joissa olisi kätevää omistaa ompelukone. Tai pora. Tai mikä tahansa kone, jota Strömsössä on käytetty, ja jolla voi tehdä esiintymislavan juhlaansa tai rekvisiittaa ohjelmaan.

Ompelukoneen ostaminen on melko kallista, jos sitä luultavasti käyttäisi vain kaksi kertaa, ja säilytystilaakin se vie. Näistä syystä en ole ompelukonetta hankkinut.

No, oikeastaan todellinen syy taitaa olla se, etten ole kovin näppärä ompelija. Käsitaidon opettajakin tuntui katsovan säälien, kun yritin yläasteella ommella takkia. Omituisin työtilanne oli joskus kymmenisen vuotta sitten, kun olin alakoulun kolmannen luokan poikien käsityötunnin sijaisena. "Apuope" Ville, 9 v., sai todella olla avuksi.

Joskus kuitenkin olisi kätevää, jos olisi se kone. Ja miksei ompelutaitokin.

Kun tulee tarvetta nikkaroida juhliin lisää pöytiä tai ommella itse juhlan väreihin sopivat, edulliset pöytäliinat, mutta välineitä ei ole eikä lähipiiristäkään löydy, voi ne lainata tätä kautta. Kovin monella ei ole kotonaan poraa, hitsausinvertteriä tai kevytperävaunua. Tai tätä nykyään välttämättä edes sitä ompelukonetta saati sitten saumuria.

Kovin montaa tuotetta ei palvelussa vielä ole. Juhlatarvikkeita ei toistaiseksi ole yhtään ja asuistakaan ei näe heti kokoa, mutta idea on loistava. Ajatuksena on välttää turhan tavaran ostamista ja näin edistää vastuullista kuluttamista. Olen miettinyt tätä aiemmin itsekin. Omistan muun muassa bingokoneen (kyllä), jota olen käyttänyt tasan kerran, ja jota voisin lainata tarvitseville.

Kun koneet on hallussa, voi Strömsön kirjaa tutkia luottavaisemmin mielin. On siellä pienempääkin näpertelyä vaativaa, mutta ainakin ohjelmassa koneet ovat olleet melko jämeriä laitteita.

Ei kommentteja: