15.9.08

Työhuoneen tuparit

Sain pomolta kehotuksen sisustaa aluksi hiukan kolkon näköisen työhuoneeni omien värieni ja toiveideni mukaan. Viininpunainen pyöreä matto, pitkät tummanruskeat verhot ja vähän kastelua vaativa kasvi olivat ensi hankintoja hopearaamisen liitutaulun kera. Kun raahasin väritoiveeni mukaisia mustia mappeja huoneeseeni, esimies mainitsi, että saamme varmaan sitten odottaa tuparikutsua.

Meillä on hauska tunnelma toimistolla, silmäkulmassa saa olla jotain pilkettäkin. Mietin siis sopivaa teemaa. Luin aiemmin netistä erään firman järjestäneen työpaikan virkistäytymispäivän luokkaretkityyliin ja aikani ideaa mietittyäni päätin pitää tuparit koulun limudiskotyylillä.

Tuparit päätettiin järjestää henkilöstön suunnittelupäivän alkajaisiksi, siis kello yhdeksältä aamulla.

Työkaverit saivat kutsun, jossa oli paljon huutomerkkejä ja hymiöitä sekä kehotuksen pukeutua hauskasti ja värikkäästi. Ja näin tapahtui. Innokkain osanottaja oli pukeutunut mahtavaan kultaiseen diskoasuun, jossa oli suuria paljetteja. Lainasin kaverilta 70-luvun diskohittejä ja Abba-levyjä, ja koristelin huoneen serpentiinillä ja mansikoilta tuoksuvilla tuikuilla.

Tarjolla oli lihapulla-kurkku-Edam-juusto -cocktailtikkuja, mokkapaloja, pieniä karjalanpiirakoita ja Jaffaa. Nenämukit pääsivät oikeuksiinsa. Ainoa harmi oli, että ei ollut värillisiä valoja pehmentämässä toimistovalojen jyrkkyyttä. Olisin halunnut pienen discovalon, jonka löysinkin netistä, mutta toimitusaika oli liian pitkä.

Kun juhlat hieman yli yhdeksän alkoivat, musiikki soi ja tanssittiin. Ohjelmassa oli tanssikilpailu, jonka jälkeen valittiin diskokuningatar, ja ongintaa. Olin aiemmin ostanut Tokyu Hands Storesta paperiset söpöt pussit, joihin laitoin chupachupseja ja kettukarkkeja. Pussien päällä luki "Why don't we look for the best joy!".

Tuparilahjaksi sain Brunbergin mansikkapusuja ja vihreän ilmapallon.

Paras palaute juhlista tuli pomolta seuraavana päivänä. Kertoi juhlien fiiliksen jääneen päälle ja porukalla mietittiin, mikä voisi olla seuraavan juhlan syy.

PS On pakko sanoa, että kyllä meillä töitäkin tehdään. Uskon tosin, että hyvä, sosiaalinen ja luova ilmapiiri on vastakohtiaan tuottoisampi ja elinvoimaisempi, joten juhlathan olivat siis hyvin perustellut.

kuva: Rauna, kannatkattoon.blogspot.com

2 kommenttia:

Jams kirjoitti...

Täytyykin järjestää juhlat toimistolla, toivottavasti löydän pian aiheen siihen juhlaan.

Rauna kirjoitti...

Hauskaa, että innostuit. :) Hyviä aiheita on vaikka kuinka. Välillä voisi juhlia ja huomioida ihan sitä, että töissä menee hyvin, vaikkei nyt olisi juuri jotain tulostavoitetta täyttänyt.