14.9.08

Leipuri Hiiva

Leipominen on innostanut ihmeen paljon viime aikoina, ja nimenomaan sunnuntaisin. Kokeilin joku aika sitten ystävän kanssa höttöistä lemoncurd-kääretorttua, jonka resepti oli parin numeron takaisessa Oliviassa. Oli hauskaa leipoa yhdessä rakkaan ystävän kanssa spontaanilla yllätysvierailulla, joita kokee nykyään harvoin.

Muutin reseptiä niin, että laitoin pinnalle mantelien sijaan kookoshiutaleita ja täytteeseen passionhedelmän sijaan mansikkaa. Lemon curdinkin vaihdoin lempipaikastani Tanskasta tuotuun lemon cheeseen, joka on leivän päällä ihanaa, pehmeämpää. Ja kuinkas sitten kävikään? Tortusta tuli hieman liian makeaa sisäänleivotun marengin, kookoksen ja lemon cheesen kanssa. Lopputulos oli ihan mukava eli kyllä sitä söi, mutta vain tämän kerran.

Samoin A piece of caken Kärleksmums oli pettymys. Ehkä odotukseni olivat liian korkealla kirjan alkuhehkutuksen jälkeen. Voita taikinaan upposi hurjasti ja espresson epäystävänä olisin sitäkin voinut vähentää, mutta tällä kertaa noudatin ohjetta orjallisesti. Taikina oli selvästi parempaa kuin uunista tullut tavara, mutta ei sitä oikein voi vieraille tarjota, paitsi ehkä harvoille huumorintajuisille.

Mutta ei nämä takaiskut ole leipomisintoani vieneet. Tänään kokeilen jotain helppoa ja herkullista eli brownieseja. Sopivaa sunnuntaiherkkua, jonka tekeminen ei kestä liian kauan.

kuva: (c) Rauna, kannatkattoon.blogspot.com

Ei kommentteja: