18.9.08

Kalenterit esille

Syksy on täynnä mahtavia tapahtumia, joilla voi kerätä vinkkejä ja välineitä seuraavien juhlien järjestämiseen.

5.-7.10. on Turussa suklaata, samppanjaa ja omenaisia herkkuja ruokamessuilla. Kirjamessut järjestetään samassa yhteydessä.

10.-12.10. on Häät&Rakkaus -messut Helsingin Messukeskuksessa.
10.-12.10. Tukholman suklaafestivaalit Nordiska museetissa. Samalla voi hakea inspiraatiota museon kattaus- ja naamionäyttelyistä.

23.-26.10. Ruoka- ja kirjat esittäytyvät yhteismessuilla Helsingin Messukeskuksessa.
Syksyn ehdoton kohokohta, jota varten kannattaa varata kunnolla aikaa. Messuilta saa kerralla hankittua aivan liikaa juhlien suunnittelussa tarvittavia kirjoja ja ruoanvalmistusvälineitä, sillä tarjoukset ovat niin mahtavat. Lisäksi erilaisia tilaisuuksia ja puhujia. Kirja- ja Viini, ruoka ja hyvä elämä -messut ovat naapureita, joten samalla lipulla pääsee sisään. Sunnuntain tikkaritehdas kuulostaa lupaavalta.

Haaga-Perho järjestää Suomen ensimmäisen Suklaafestivaalin 15.-16.11.2008 Helsingin Lasipalatsissa.

Koko syksyn ajan voi vierailla ilmaiseksi Senaatintorin laidalla Helsingin kaupunginmuseoihin kuuluvassa Sederholmin talossa, jossa on 23.8.2009 asti meneillä Yhtä juhlaa -näyttely. Näyttelyyn kuuluu paljon oheisohjelmaa, muun muassa 13.11. työpaja kodin vanhojen tekstiilien saattamisesta juhlakuntoon.

Lisäksi pääkaupunkiseudulla asuvat voivat käydä tutustumassa Moko Marketin pajoihin, joissa valmistetaan muun muassa saippuaa, karkkeja, kynttilöitä, lyhtyjä ja koristellaan pipareita. Kuulostaa joululta, eikö totta? Kurssit täyttyvät kuulemma nopeasti, joten ripeät saavat paikat.

Jos tiedät jostain muusta, varsinkin muuallapäin Suomea järjestettävästä juhliin liittyvästä tapahtumasta, jätä ihmeessä kommentti.

kuva: ukir.info

Ei kommentteja: