15.9.08

Browniet herkkupurkissa

Browniet olivat niin hyviä. Ei näin helpolla reseptillä voi kai kovin pahasti mennä metsään. Jätin pähkinät pois ja levitin taikinan vähän laajemmalle alueelle, jotta sain enemmän pinta-alaa ja kaipaamaani rapeutta pehmeän sisuksen lisäksi.

Kuva on ystäväni valmistujaisjuhlista kesäkuulta, jolloin huomasin browniesin sopivan hyvin yhteen myös täyteläisen punaviinin kanssa.

Browniesit maistuivat sellaisenaan, ja löysän kermavaahdon ja soseutettujen kesän mansikoiden kera. Jäätelö olisi myös hyvä vaihtoehto. Nam!

Browniet
N. 24 annosta

200 gr tummaa suklaata (70%)
50 gr voita
2 munaa
2½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1 pussi n. 60 gr hasselpähkinöitä tai saksanpähkinäpaloja)


Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sulata se vesihauteessa. Ota kattila liedeltä ja sekoita suklaaseen pieniksi paloiksi leikattu voi.
Vatkaa munat, sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita suklaaseen.

Sekoita jauhot, leivinpaperi ja pähkinät. Lisää kuivat aineet suklaaseen. Sekoita tasaiseksi.
Tee foliosta n. 20 x 25 cm kokoinen muotti. Voitele ja jauhota korppujauhoilla. Valuta taikina muottiin ja paista uunin keskiosassa 20-25 minuuttia. Browniesien tulee olla kuivia ulkopuolelta, mutta hiukan tahmeita sisältä.
Anna kakun viilentyä hetki ja jaa sen jälkeen neliöiksi. Säilytetään purkissa.
Resepti suomennettu soveltaen sivulta www.ica.se.

Kuva: (c) Rauna, kannatkattoon.blogspot.com

Ei kommentteja: