13.8.08

Valmistujaiset mustalaiskabareella

Ystäväni esiintyi kesällä Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen -musikaalissa ja valmistuttuaan maisteriksi päätti kesän lopuksi järjestää juhlat samalla teemalla. Juhlapäivänä päivänsankari lähetti minulle ja samaa matkaa tulevalle ystävälle selkeät ohjeet tekstiviestitse:
"Martti tulee samalla bussilla. Tapaatte Kampissa."

Mitä siihen vastaan sanomaan. Martti oli mitä mainiointa matkaseuraa, ja törkeistä ennakko-odotuksistamme huolimatta alle kuusikymppinen. Vietimme melkein koko juhlan kolmistaan.

Juhlien aluksi me majoittujat saimme etsiä sopivan kolomme, minne pedin laittaa ja vaihtaa vaatteet teeman mukaisiksi. Jo heti paikalle tullessa tunnelma oli mahtava, sillä kaikki olivat panostaneet pukeutumiseen ja pihalla oli leirituli, joka paloikin koko juhlien ajan, yli 12 tuntia.

Alkupalana oli mausteista, kylmää tomaattikeittoa ja allergisille mintulla ja valkosipulilla maustettua kurkkukeittoa sekä rapeita, suolaisia keksejä. Hetken rentoutumisen jälkeen vieraat ohjattiin sisälle juhlapaikkaan, vanhaan navettaan, johon hyvin mahtuivat kaikki n. 50 vierasta tiiviissä ja lämpimässä hengessä.

Tunnin pituinen huima show sisälsi lyhytelokuvia, valokuvia, teeman henkisiä lauluesityksiä, tanssia ja ehkä 50-luvulle vivahtavia dragshowmaisia pätkiä erikoisen kiehtovana sekoituksena. Ohjelman jälkeen eräs vieras totesi esityksestä ja esiintyjästä, juhlakalusta siis, että siinä on jätkä, joka uskaltaa olla alasti. Henkisesti.

Ruoka haettiin osin leiritulen luota. Ihania nuotiolla kypsyneitä nauriita ja perunoita. Sisällä tarjottiin lisäksi lohta, savumuikkuja, marinoituja kesäkurpitsoita ja herkullista perunasalaattia hyvän viinin ja kotikaljan kyljessä.

En ole pitkään aikaan tanssinut niin onnessani eikä haitannut sekään, että aluksi musiikkivalikoima rajoittui vain Michael Jacksoniin ja Anna Hanskiin. Nukkumaan mentiin kuulemma kuuden jälkeen ja aamupalaa syötiin hilpeissä tunnelmissa. Onneksi seuraava päivä oli sunnuntai, jonka saattoi viettää ensin jatkoilla sopivaa suolaista syöden ja lopulta kotona Frendien ja ranskanpastillien kera.

Ei kommentteja: