18.8.08

Suklaakurssille

Syksyn alussa tekee aina mieli kursseille. Juhlia ajatellen sopivia kursseja löytyy muun muassa kokkikouluista, työväenopistoista ja aina voi järjestää oman kurssin. Viime vuonna pyysin ystävän käsityöopettajaksi opiskelevaa pikkusiskoa pitämään meille oman workshopin, jossa kokeiltiin erilaisia virkkaus- ja huovutusideoita. Otin oman pikkusiskoni, glögiä ja suolaista mukaan. Mahtava ilta.

Jos suunnitelmissa on järjestää sushi-ilta tai koristella kutsut kalligrafisesti, mutta omat taidot tai uskallus eivät vielä riitä, nyt on aika ilmoittautua kursseille, joista saa tarvittavat taidot. Olen ollut muun muassa tanskalaisen smörrebrödin kurssilla, jonka jälkeen eräissä pikkujouluissa valmistettiin näitä suolaisia, joissa ei paljon leipä näy. Toisen kerran olin yhdistetyllä ranskan kielen, ruoan ja viinin kurssilla ruotsinkielisessä kansanopistossa. Valmistimme kolmen ruokalajin illallisen ja maistelimme ranskalaisia viinejä iloisesti kello 10-13. Sen jälkeen oli hauska jatkaa luennolle.

Tänään olen menossa kriisiviestintäkurssille, mutta sitä taitoa ei toivottavasti minun juhlissani tarvita. Jokin suklaakurssi tai syötävien lahjojen kurssi voisi olla hauska loppuvuoden juhlia ajatellen. Illalla pitää selata vielä kerran tarjonta läpi, sillä ilmoittautuminen alkaa huomenna.

Kurssiosallistuminen on muuten mainio lahja innokkaalle juhlien järjestäjälle tai ruoanlaittajalle. Itse haaveilen Chjokon tai Extra Noirin järjestämistä kursseista. Jos ei lahjana, niin yhteisenä ideana, omat kestit siinä samalla uutta oppien. Onko kiinnostuneita?

1 kommentti:

Rauna kirjoitti...

Löysin taas yhden
kurssimahdollisuuden, tällä kertaa Tallinnasta. Köökin Anneli Viik, jonka käsintehdyt suklaakonvehdit ovat tunnettuja, suklaakursseille voi varata vaikka pariksi tunniksi. Köök tarjoaa myös kokkaus-, viini ja teekursseja. Hauska idea yhdistää vaikka polttareihin tai synttärijuhliin lahden toisella puolella.