22.8.08

Söpöä värikästä makeaa

Viime talvena melkein jokaisessa lehdessä ilmestyi muoti-, ruoka- tai juhlajuttu, jossa oli macaronseja. Vuosi sitten Ranskan matkalla näin näitä värikkäitä herkkuja kaikkialla. En uskaltanut maistaa upean näköisiä leivoksia pienoisen manteliallergian takia, mutta nautin visuaalisesti koko sydämellä.

Jos haluaa väriä ja leikkisyyttä juhliin tyylikkäästi, tämä on se tapa. Ja näitä voi tehdä itsekin, ei tarvitse lähteä Ranskaan asti hakemaan (vaikka mikäpä olisi parempi tekosyy pienelle viikonloppumatkalle). Manteliallergisia varten kannattaa varata myös muuta makeaa tarjolle.

Hans Välimäen ja Vesa Parviaisen P.S. - Parasta sokerista -kirjassa on macaronsien ohje. Muistaakseni myös joidenkin numeroiden takaisessa Oliviassa ilmestyi juttu herkkusten valmistuksesta. Mansikkamäen kautta löytyy myös kaksi reseptiä ja vinkkejä. Bonbini! postasi myös äskettäin reseptin mustista seesamimacaronseista. Jos leipominen arveluttaa, muun muassa Helsingin WTC:ssä sijaitseva uusi ranskalainen konditoria Frambois, jonka löysin Jokapäiväisen leivän kautta, myy myös näitä herkkuja.

kuva: (c) Rauna, kannatkattoon.blogspot.com

5 kommenttia:

Jams kirjoitti...

Näemmä myös Välimäen Chez Dominique -kirjassa ohje on.

Rauna kirjoitti...

Aa, hyvä tietää! Kiitos.

Rauna kirjoitti...

Satuin kävelemään tänään Framboisn ohi ja uskalsin maistaa avajaisten kunniaksi esille laitettuja maistiaisia. Pikkuiset suklaamacaronsit olivat suussa sulavia. Niitä myydään myös Stockalla ja hallissa ja kertoivat myös saaneensa niitä Oopperaan, joten ei näiltä taida enää ainakaan pääkaupunkiseudulla välttyä.

Ebe kirjoitti...

Hauska blogi sinulla :) linkitin sivusi, OK? Ah, nämä pikkuleivät ovat ihania. Sisko toi Ranskasta maistiaisia ja olivat tosi herkkua. Täytyy kokeilla uudestaan näiden leipomista.

Rauna kirjoitti...

Kiitos. :) Ehdottomasti saa linkittää! Oma linkkilista vielä täydentää ajan kuluessa, koetan laittaa ennen kaikkea hyviä juhlablogeja, mutta kakkublogejakin on listalle tulossa.

Näin just eilen jossain blogissa superkauniita macaronseja, mutta enää en löydä. Ne oli vaaleanpunaisia ja hitusen säröileviä, mutta supertaitavasti tehtyjä.