25.8.08

Slovenialaista viiniä

Olin viikonloppuna EU-asioita käsitelleessä seminaarissa Haikossa, jossa puhujille annettiin EU:n puheenjohtajamaan kunniaksi ranskalaista punaviiniä ja Le Monde Diplomatique -lehti. Järjestäjillä on tapana hankkia aina vuorossa olevan puheenjohtajamaan tuotteita esiintyjille. Moni totesi viinipullon saadessaan Slovenian puheenjohtajuuden olevan onneksi ohi. Jäin tosin miettimään, mitähän silloin annettiin.

Samaa ideaa voisi soveltaa omiin lahjoihin. Kaikkiin puolen vuoden sisällä järjestettäviin juhliin voisi hankkia puheenjohtajamaan teeman mukaisia lahjoja. Nyt Ranskan, tammikuusta alkaen Tŝekin ja aiemmin sovitun aikataulun mukaisesti ensi vuoden heinäkuusta lähtien Ruotsin. Samalla tulisi ehkä oppineeksi jotain uutta kustakin EU-maasta ja toisaalta hankkineeksi tavallisesta poikkeavia lahjoja. Ja ainakin lahjojen hankkimisen tarina voisi olla kiinnostava.

kuva: (c) FreeFoto.com

4 kommenttia:

Katri Söder kirjoitti...

Kesällä Ljubljanassa nautiskelin slovenialaista viiniä ja minusta se oli todella hyvää. Jos siis myös Slovenian puheenjohtajakaudella lahjaksi annettiin viiniä, luulisi lahjan saajien olleen tyytyväisiä. Tai sitten minä vain en ymmärrä viineistä mitään...

Yhtenä päivänä pohdimme työkaverin kanssa myös sitä mahdollisuutta, että lahjat voisi sovittaa yhteen uutisten kanssa. Viime viikolla esimerkiksi olisi voinut antaa georgialaista tai kiinalaista viiniä. Hmmm, ei ehkä sittenkään kuulosta niin houkuttelevalta :)

Rauna kirjoitti...

Kyllä se varmaan on ok viiniä, täytyy vain olla jotain hauskaa kommentoitavaa. Joku puhuja kommentoi kyllä samaa Suomestakin. Slovenialla ei ole mitään erityisen suurta mainetta viinin tuottajamaana, ehkä se oikeuttaa tällaisen naljailun. Hmm.. Täytyy joskus maistaa niitä viinejä ja testata ennakkoluulojaan.

Joo, tätä ajankohtaista teemoittamista voisi tosiaan jatkaa päiväkohtaistenkin uutisten mukaan. Olympialaisten aikaan (onneksi ohi..;) olisi voinut syödä kiinalaista ja kirjoittaa vaikka jonkun pamfletin sananvapauden kunniaksi. Nigella Lawsonin juhlakirjassa on taas georgialaisten pitojen reseptejä. Ei mikään huono idea.

Kyösti kirjoitti...

Mut tollanen teemoittaminen on kivaa. Se on meistä kiva perinne. tosin talvella on nihkeetä syödä vaan lanttuja, vaikse oiski sitä ekologisuutta :(

Rauna kirjoitti...

Musta toi teemoittaminen oli siis mahtava idea. En ihan tiedä, miten lantut nyt liittyy tähän asiaan.. Musta ne on ok, jos niiden seuralaisena on jotain muutakin hyvää. Pelkkää lanttua ei jaksa koko talvea.