31.8.08

Juhlatilan metsästys

Juhlan suunnittelussa tila on keskeinen elementti, joka voi määrittää juhlan luonnetta ja kokoa. Tila kannattaa varata ainakin alustavasti hyvissä ajoin, jos mielessä on tietty päivä tai vilkas juhlakausi. Tulevat pikkujoulut ja ensi kesän häät ovat monella jo varattuna.

Tilaa voi etsiä eri tavoin netistä ja tutuilta kannattaa kysyä hyviä vinkkejä. Eräs tuttu etsi Facebookissa questions-palvelun kautta suurta ja edullista tilaa, ja sai ideoita, jotka muuten ehkä eivät olisi tulleet esille.

Kokeilin juuri erästä tilaisuutta varten netistä Tilaopasta, jossa on listattuna 900 tilaa eri puolilta Suomea. Ensin rajataan juhlan sijainti ja osanottajamäärä ja sen jälkeen karkeasti tilaisuuden ja juhlatilan tyyppi. Palvelu listaa vaihtoehdot, ja siitä voi kätevästi lähettää saman tarjouspyynnön yhdellä klikkauksella kaikille valitsemilleen paikoille.

Huomasin, että kannattaa kysyä tarjouspyyntökyselyssä kaikki halutut asiat mikrofonia ja tilan yhtenäisyyttä myöten, jotta saa tarkat tiedot yhdellä kertaa. Lisäksi budjettia ei ehkä tässä vaiheessa kannata rajata liian tarkasti, sillä muuten voi saada vastauksen, ettei juuri siihen hintaan ole tarjolla tilaa, vaikka hintaero olisi todellisuudessa melko pieni.
Helsingin kaupungilla on myös kätevä juhlatilojen hakupalvelu. Ehkä muillakin kaupungeilla on? En ole itse vielä törmännyt, en toisaalta etsinytkään.
Hääkeskustelupalstoilla, muun muassa Amoriinissa, käydään aika perusteellistakin keskustelua juhlatiloista. Niitä kannattaa lukea, vaikka olisikin joku muu juhla kyseessä. Käyttäjät kertovat kokemuksistaan hyvät ja huonot puolet. Tilaa voi etsiä keskusteluista muun muassa paikkakunnan mukaan ja jättää omia kysymyksiä.

Nuorisoseuroilla on myös vuokrattavia tiloja. Lisäksi vapaapalokunnat vuokraavat tiloja melko edulliseen hintaan. Taloyhtiöillä tai asukasyhdistyksillä on usein asukastiloja, joita voi vuokrata erittäin edulliseen hintaan, mutta vuokra-aika loppuu yleensä melko aikaisin 22-23 aikoihin. Muillakin järjestöillä voi olla juhlatiloja, kannattaa kysellä ja surffata.


kuva: www.huntohiobucks.com

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Voin suositella Snappertunassa (Tammisaaren ja Karjaan välissä) olevaa Tunaborg-nimistä nuorisoseurantaloa! Vietettiin sielä meidän häitä.

http://www.vnur.org/vnur/medlem/hvsnappertuna/

Mikä teki paikasta ihanan oli se, että takapihalla oli ihana matkustajakoti. Hiukan askeettinen, mutta sinne mahtui 20 henkilöä helposti yöpymään.

Keittiöstä löytyy kaikki tarvittavat astiat, ja vuokrakaan ei päätä huimaa. Torstaista-sunnuntaihin tilavuokra oli 140 euroa. Joten siitä voi sitten laskea paljonko on vuorokausihinta. Ei paljon.

Paikalla on myös lava, ja hiukan valoja. Paikallisesta elävän musiikin yhdistyksestä järjestyi äänentoisto ja valot 20 eurolla... Olen tosin jäsen yhdistyksessä, joten siksi niin halpa hinta. Muutoin hinta oli ymmärtääkseni 50 euroa.

Ihana paikka! Siis ei mitään luksusta, mutta kivoissa maisemissa lähellä (n. 500 m) Raaseporin linnanraunioilta. http://www.vnur.org/raseborg/slott/fin/

Suosittelen!

Terkuin, Minna

Rauna kirjoitti...

Tosi hyvä tietää! En ole aiemmin kuullutkaan tästä. Tiedätkö, kuinka monta juhlijaa mahtuu taloon ja voivatko kaikki olla samassa tilassa vai jakautuuko se eri huoneisiin? Sattuuko talossa olemaan saunaa? Nettisivuilla ei ollut niin kovasti tietoa ja kuvatkin on vasta tulossa.

Anonyymi kirjoitti...

Meitä oli häissä se 100 vierasta, ja se oli aika maksimi mun mielestä. Silloin sä pystyt vielä liikkumaan, mutta vähän täytyy vetää mahaa sisään. Sanoosin, että aivan passeli 90 henkilölle. Voisin jossain vaiheessa lähettää sulle vaikka hiukan pöytäkarttaa ja sen semmoista miten me sinne mahduttiin :)

Suoraan ulko-ovelta kun tullaan, niin näet suoraan keittiöön/tarjoilutilaan asti. Väli on siis semmoista eteistä. Siinä on yksi iso sali, joka on oikean käden puolella, joka on siis koko talon mittainen. Olisin ehkä kaivannut jotain soppea tai huonetta lapsia varten, mutta hyvin pärjättiin ilmankin. Ja niissä matkustajakodin mökeissä olis varmaan voinut järjestää jotain lapsille sopivaa, mutta mun lapsenvahti perui muutamaa päivää ennen joten...

Ja tosissaan se sauna sieltä puuttuu :( Se olis ollut semmoinen piste i:n päällä, mutta kyllä se meni hyvin ilmankin. Kiva paikka kaikin puolin! Ja mä oon odottanut niitä kuvia vuoden verran, joten en kävisi ihan joka päivä kattomassa että onko sinne ilmestyny kuvia :)