19.8.08

Istumajärjestys arpomalla

Istumajärjestys voidaan joskus ratkaista arpomalla tai kilpailun avulla ensimmäisenä ohjelmanumerona tervetulotoivotusten jälkeen. Arvonnan voi suorittaa monin tavoin.

Tietokilpailun jokaisen kysymyksen jälkeen oikein tiennyt saa paikkanumeron tai kortin. Kysymysten tulee olla aidosti viihdyttäviä ja loppua kohti naurettavan helppoja, jotta jokainen saa paikan eikä kukaan tule nolatuksi. Toimii pienemmissä juhlissa, joissa ei ole väliä, kuka istuu kenenkin vieressä ja joihin kaivataan yhteistä, kokoavaa aloitusta alkumaljan seuraksi. Sadan hengen juhlissa tämä voi olla liian uuvuttava ohjelma.

Arvonta voi olla myös bingokoneen tyyppinen pyöritettävä laite, josta plopsahtaa numeroin varustellut pallot ulos. Tässä tapauksessa ei voi kontrolloida, istuvatko naiset ja miehet vuorotellen ellei laitteita ole kaksi ja parilliset ja parittomat numeroidut pallot jaettu omiin koneisiin. Arvonta suoritetaan niin, että vieraat saavat mennä vapaasti omaa tahtiaan bingokoneen luo, sillä pallojen pyöriminen ei ole ehkä niin viehättävää seurattavaa, ellei sitten seremoniamestari saa yleisöä mukaan hurraamaan jokaisen "voittamaa" numeroa.

Arvonta voi tapahtua myös sisääntulon yhteydessä jaettavien kaupasta ostettujen arpojen avulla, jotka voi käydä lunastamassa baarista, jolloin saa tervetulodrinkin ja paikkalapun. Viimeistään lapussa on hyvä kertoa, että kyseessä on istumapaikan numero, muuten vieraat ehtivät pelätä joutuvansa tekemään vaikka mitä. Kisailuista pitävät vieraat voi laittaa myöhemmin hommiin, jolloin istumapaikkanumero toimii myös kilpailunumerona. Jälleen parittomat ja parilliset numerot voivat erotella naiset ja miehet vierekkäin istumaan.

Tervetulomaljaa voi käyttää istumajärjestyksessä myös niin, että alussa jaettavien samppanjalasien pohjalle on liimattu pieni tarra, jossa on joko luku tai symboli, joka löytyy omalta paikalta. Eri sukupuolilla on omat alkumaljatarjottimet, jos niin halutaan.

Kuumana kesäpäivänä voi juhlan ensimmäinen osuus olla huvipuistomaiset markkinat, jossa paikan saa vanhalla kunnon narunvedolla. Paikat on kirjoitettu valkoisiin kirjekuoriin, jossa on painona vielä karkki, koru tai snapsilasi. Jokainen kuori on kiinnitetty naruun ja juhlija saa lukemattomien narujen joukosta vetää mieleistään narua niin, että kirjekuori nousee ylös. Pisteen pitäjä ojentaa kirjekuoren ja poistaa narun pelistä. Toimii isoissa juhlissa, joissa alussa on muutakin ohjelmaa sekä vaikka pientä purtavaa, jolloin ei synny liian isoa jonoa ja turhautumista.

Ei kommentteja: