30.4.06

Kokkisotaa Ruutikellarissa

Löysin pari valokuvaa mahtavista synttäri-
juhlista Suomen-
linnassa. Ollessani töissä saaren matkailu-
neuvonnassa yhtenä kesänä sain työkaveriltani kutsun juhlimaan hänen ja miehensä 40-vuotisjuhlia Ruutikellariin. Silloin televisiossa pyöri Kokkisota ja juhlat olivat sen mukaiset. Paikalla oli kaksi kokkia, jotka olivat luvanneet valmistaa illan menyn vieraiden tuomisista alkuillan aikana.

Jotta homma ei olisi ollut aivan mahdoton, oli teemaksi sovittu Välimeren herkut. Silti aika haastavaa, varsinkin Ruutikellarin kapoisassa keittiössä. Kellari on ihana kumpu urheilukentän vieressä ja oli vasta silloin tullut juhlakäyttöön. Kellariin mentiin sisään yhtä hämyisää käytävää pitkin. Molemmin puolin käytäviä oli tuikkuja muurin aukoissa. Sisälle tullessa avautui korkea tiilikatto ja siisti puulattia ja puiset kalusteet. Se, että tilassa ei ole yhtään ikkunaa, luo juhlalle oman tunnelmansa. Koko muu maailma katoaa.

Vieraat nauttivat alkumaljoista, skoolailivat ja juttelivat kokkien puurtaessa ja jossain vaiheessa, varmaankin aplodien saattelemana, kannettiin "sodan" lopputulos esille. Yllättävän onnistunut kokonaisuus niin lyhyessä ajassa niistä aineksista.

Oli elokuu ja myöhään illalla käytiin Suomenlinnasta käsin ilotulituksen mestaruuskilpailu. Siinä vaiheessa kiipesimme kellarin nurmikkoiselle katolle viinilasien kanssa katselemaan upeita ilotulituksia. Jollain oli mukana pieni radio, josta kuunneltiin kolmeen ilotulitussarjaan kuuluva musiikki. Kisan jälkeen kömmittiin takaisin alas sisään syömään ihanaa suklaamoussea balsamoitujen mansikoiden kera.

Suomenlinna on tarjonnut sijaa muillekin onnistuneille juhlille. Kerran vietin siellä nimipäiviäni. Kutsut alkoivat asuntoesittelyllä äitini kodissa Suomenlinnassa. Monet turistit usein haluavat nähdä, miten paikalliset elävät ja päätin järjestää kavereille asuntoesittelyn kunnon kiinteistömyyjän tyyliin. Siniset tossut jalkaan ja sisälle kaakeleita arvioimaan. Lopuksi juotiin alkumaljat ennen siirtymistä saarelta vuokrattavaan saunaan. Kemut jatkuivat lämpöisissä merkeissä.

kuva: www.suomenlinna.fi

3 kommenttia:

Miu kirjoitti...

Miksei tänne kirjoiteta sun järjestämistä juhlista? Sullahan oli just yhdet (Kristerille), toiset tulossa? =)

Rauna kirjoitti...

Olen antanut tämän idean kypsyä.. Kohta.

Miu kirjoitti...

Murrrrur. Kestää, kestää...